Bestekwasmachines

Poleert u het bestek nog met de hand? Dat is niet nodig en met het personeelstekort in de horeca verspilling van kostbare arbeid. Bovendien is het volgens de laatste bevindingen om hygiënische redenen ook niet gepast handdoeken voor verschillende doeleinden te gebruiken.

Spoel het in een normale machine afgewassen bestek nog eens na in een speciale machine. Het bestek wordt best rechtstaand gespoeld. Daarom raden we voor het spoelen en naspoelen kokerkorven aan. Bij het spoelen van bestek gelden de volgende 12 regels:

  • Fijne filter in de watertoevoer van de machine inbouwen (zo komen er geen roestdeeltjes in de binnenkant van de machine).
  • Geen roestend bestek spoelen.
  • Vuil bestek vóór het wassen in bijv. een emmer water laten inweken.
  • Het bestek rechtop in de bestekkorven wassen en naspoelen. Bij gebruik van korven voor klein bestek: niet te vol!
  • In elkaar gehaakt bestek vóór het wassen van elkaar scheiden.
  • Bij het wassen de messen van het andere bestek scheiden.
  • Messen met het lemmet naar boven gericht wassen en naspoelen.
  • Lepels en vorken hoeven bij voorkeur niet gesorteerd te worden.
  • Liefst een vloeibaar reinigingsmiddel gebruiken - indien u toch een poedervormig product gebruikt, dit nooit rechtstreeks over het bestek uitstrooien.
  • Onder- of overdosering vermijden.
  • Geen zuurhoudende reinigingsmiddelen gebruiken.
  • Bestek niet afdrogen of poleren, maar met volledig gedemineraliseerd water naspoelen.
 
Meer informatie?
Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over een product of dienst? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
    Wilt u worden teruggebeld

    Heeft u een vraag? Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist