Afzuiging

Bij afzuigen denken we al snel aan een stofzuiger die iets van een bepaalde plaats wegzuigt. Voorwaarde daarvoor is dat het voorwerp (voor sommige mensen stof) zich in de directe omgeving van de aanzuig-opening bevind en dan zien we direct dat alles wat zich in de directe nabijheid van die opening bevind dan eveneens wordt meegenomen. Als we de slang iets verwijderen van het af te voeren onderwerp zien we dat er al snel niets meer gebeurt. Als we deze waarnemingen vertalen naar onze, in de horeca toegepaste, technieken kunnen we stellen dat:

  • afzuigen niet kan (we zitten altijd te ver van de afzuigopening)
  • afzuigen niet richtinggevoelig is (alles in de directe omgeving wordt afgevoerd)

Om b.v. in het oppervlak van een dampkap een luchtsnelheid te krijgen die vergelijkbaar is met de stofzuiger moet er ca. 100 keer meer worden afgezogen dan gebruikelijk. Voor een muurdampkap van een meter zou dan ca. 100.0000 kubieke meter lucht per uur nodig zijn wat, praktisch gesproken, onuitvoerbaar is.

Voor een offerte op maat kunt u bellen met 030-2410666 zodat een van onze luchttechnische specialisten de situatie bij u ter plaatse kan komen opnemen.

Bekijk gelijk onze afzuigkappen in de webshop.

 
Meer informatie?
Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over een product of dienst? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
    Wilt u worden teruggebeld

    Heeft u een vraag? Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist