Afwijkende installaties

Op deze standaard luchthoeveelheden zijn, afhankelijk van de toepassing en de apparatuur, een aantal correcties nodig voor:

  • bejaardenhuizen/instellingen: 0,6 keer de totale hoeveelheid vanwege een gemiddeld lichte belasting en een korte bedrijfstijd.
  • chinese restaurants: 1,3 keer de totale hoeveelheid vanwege een hoge belasting.
  • grills: ca. 1000 m³/h per grill extra vanwege de hoge stijgsnelheid van de dampen.

Afwijkende installaties

Hierbij wordt uitgegaan van een ca. 20 voudige luchtwisseling of een luchthoeveelheid per filter, in dit geval is nauw overleg met onze ontwerpafdeling noodzakelijk.

De bepaalde luchthoeveelheden die vaak, gevoelsmatig, hoog zijn dient men te zien tegen de achtergrond dat de gemiddelde snelheid in een ruimte ca. 0,1 m/s bedraagt (een snelheid waar niemand iets van merkt).

Dit afgezet tegen een ontwerpconditie van 0,3 m/s geeft aan dat de invloed van de installatie gering is. Men dient er derhalve voor te zorgen dat de dampen ongestoord kunnen stijgen. Horizontale luchtstromingen tussen de kap en de apparatuur zijn funest voor het goed functioneren van de installatie.

Voor een offerte op maat kunt u bellen met 030-2410666 zodat een van onze luchttechnische specialisten de situatie bij u ter plaatse kan komen opnemen.

 
Meer informatie?
Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over een product of dienst? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
    Wilt u worden teruggebeld

    Heeft u een vraag? Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist