Bandvaatwasmachines

Bandvaatwasmachines spelen een belangrijke rol in de grotere vaatwassystemen. Ze leveren superieure wasresultaten, hebben lage verbruikskosten en zijn ergonomisch verantwoord.

WD-B bandvaatwasmachine

De RHIMA WD-B bandvaatwasmachine is uitgevoerd in roestvrijstaal, uitermate geschikt voor veeleisend gebruik en makkelijk te reinigen. De grote deuren geven gemakkelijk toegang tot de machine wat het reinigen eenvoudiger maakt. De wasarmen kunnen eenvoudig losgekoppeld en gereinigd worden. De buitenbekleding van de in- en uitvoerband zijn verwijderbaar, dus deze ruimtes kunnen ook eenvoudig gereinigd worden. De efficiënte thermische isolatie garandeert een lage oppervlakte temperatuur en een stille werking. De thermische belasting op de werkomgeving ligt ook lager, wat het energieverbruik beperkt. Het efficiënte energieterugwinsysteem (ongeveer 30 kW) verbruikt minder water bij de laatste spoeling en gerecirculeerd naspoelwater voor de tussenspoeling in de voorwas. Hierdoor wordt het verbruik van water en afwasmiddel drastisch verminderd.

Als een optie kunt u kiezen voor twee traploos regelbare transportsnelheden. Hierdoor kunt u de wascontacttijd naar eigen wens instellen en bent u verzekerd van een sprankelend resultaat. De machines zijn ook beschikbaar met verzwaarde pompen. De waterdruk kan worden aangepast voor het wassen van pannen (dit is optioneel). Een grote hoeveelheid transportbanden is beschikbaar voor de verschillende eisen. De breedte van de machine kan vergroot worden om bijvoorbeeld plaats te hebben voor twee GN 1/1 bakken.

Extra lange voorwaszone

Een standaard machine omvat een extra lange voorwaszone (1250mm) die voorkomt dat het water van de voorwaszone naar de chemische zone overgaat. Op deze manier verdunt het water in de chemische tank niet te veel en wordt vermeden dat u onnodig veel afwasmiddel gaat verbruiken. Andere ongewilde wateroverdracht tussen tanks wordt vermeden met waszones van maar liefst 1000mm.

Eenvoudig onderhoud

De electronische controle beperkt defecten aan de machine veroorzaakt door de gebruiker, immers, de machine waarschuwt u bij elk fout gebruik (bijvoorbeeld het open laten van een deur, objecten die de transportband blokkeren, ongewone temperaturen, enz.).

Het diagnose-systeem maakt het onderhoud eenvoudiger. Via het tekstpaneel van de machine (standaarduitrusting vanaf de RHIMA B-76E) of via een afzonderlijk onderhoudspaneel worden de verschillende componenten gecontroleerd en het probleem meteen gelokaliseerd.

Het controlesysteem registreert en verzamelt gegevens over de machine, die dan gebruikt worden bij het afstellen van de machine (bv. waterverbruik, toevoer, temperatuur, enz.). Dit verhoogt de doeltreffendheid van de machine en vergemakkelijkt HACCP activiteiten. Een WD-INFO systeem (optioneel) kan aangesloten worden op het controlesysteem. De verzamelde gegevens kunnen naar een PC doorgestuurd worden om statistieken op te maken, de kosten overzichtelijk te houden of de ecologische werking van het systeem na te gaan.

 
Meer informatie?
Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over een product of dienst? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
    Wilt u worden teruggebeld

    Heeft u een vraag? Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist