Vetvangfilter

De vetvangfilters hebben behalve een visuele functie de opdracht om vet te filteren. Het filteren van vet/olie gebeurt door het z.g. botsingsprincipe, het vet botst ergens tegen en slaat daarop neer. Hoe goed een filter werkt is niet bekend, de werking wordt, mede, bepaald door het soort vet of olie, fabrikaat, temperatuur, het product, de werktemperatuur etc. Om het rendement te bepalen zouden testmethoden nodig zijn zoals die er b.v. wel zijn voor luchtfilters. Maar door het ontbreken van die methoden zijn onderlinge vergelijkingen van diverse typen filters niet mogelijk. Wel staat vast dat de vet/olie doorslag aanzienlijk is, hetgeen blijkt uit de vervuiling van luchtkanalen en ventilatoren.

Er zijn twee typen vetvangfilters:

Labyrintfilters

Deze bestaan uit u-vormige profielen die om en om in elkaar grijpen. Het lucht/vet mengsel botst tijdens de doorgang tweemaal en wordt daarbij tevens van richting verandert waardoor veel vet neerslaat. Omdat het vet naar beneden loopt, zal de weerstand tijdens bedrijf nauwelijks veranderen. De vlamremmende eigenschappen zijn een groot pluspunt in het keukengebruik. De filters hebben echter een maximale belasting die bepaald wordt door geluidsoverlast. Boven een bepaalde luchtsnelheid onstaat nl. een zeer irritant resoneren van de filters.

Gaasfilters

Deze bestaan uit kruislings gestapelde lagen strekmetaal of ,maar minder toegepast, staalwol. Omdat men door het filter heen kan kijken zal ook een deel van het vet/luchtmengsel niet in aanraking komen met het filtermedium en daardoor niet neerslaan. De weerstand zal tijdens gebruik door het dichtslibben toenemen. Bij gebruik van veel hitte producerende apparatuur kan achtergebleven vet vastbakken waardoor het filter na verloop van tijd niet meer schoon te krijgen is.

 
Meer informatie?
Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over een product of dienst? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
    Wilt u worden teruggebeld

    Heeft u een vraag? Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist