Laden


Josper Cookware by Bittor Arginzoniz

18 maart 2024

Victor (Bittor) Arginzoniz heeft een grote stempel gedrukt op het koken met de grill. In dit vakgebied is hij een absolute autoriteit. In zijn restaurant 'Asador Etxebarri' - gelegen in de heuvels van het plaatsje Atxondo (Baskenland) - wordt daarom vrijwel alles met de grill bereid, van het voorgerecht tot aan het dessert. Alles heeft hierdoor de smaak van vuur.

Omdat vuur zich moeilijk laat beheersen, is goed materiaal en precisie van vitaal belang voor een goed resultaat. Arginzoniz bouwde daarom zelf apparatuur, bijvoorbeeld om de afstand tussen het voedsel en het vuur te kunnen regelen. Deze functionaliteit zit ook in de Basque Grills van Josper. 

Omdat niet iedereen zijn eigen kookgerei wil of kan maken - het runnen van een bedrijf kost waarschijnlijk al tijd genoeg - heeft Josper in samenwerking met Arginzoniz een lijn kookgerei ontwikkeld: Josper Cookware by Bittor Arginzoniz. Deze producten helpen bij het grillen van allerlei producten.

Producten die bijvoorbeeld notoir moeilijk te bereiden zijn boven vuur zijn kwetsbare producten zoals spinazie, sla, paddenstoelen, ui en knoflook. Hiervoor hebben Josper en Arginzoniz een speciale metal mesh pan ontwikkeld. Het perfect boven vuur grillen hiervan zal een uitdagende taak blijven, maar aan het materiaal zal het in ieder geval niet liggen.

Bekijk alle Josper toebehoren

Bekijk alle Josper houtskool grillovens

Chef's Table

Wilt u meer zien van meesters in het grillen en hun technieken, kijk dan naar de tweede aflevering van de Netflix-serie Chef's Table: BBQ (2022). Deze aflevering draait om chef Lennox Hastie, eigenaar van restaurant 'Firedoor' in Sydney, waar louter met vuur wordt gekookt - geen elektriciteit of gas. Hastie is een leerling van Victor Arginzoniz, die ook de revue passeert. Gefascineerd door de toewijding van Arginzoniz, besloot ook Hastie zich toe te leggen op het perfectioneren van de kunst van het koken boven vuur. Dit is een kwestie van vallen en opstaan, maar uiteindelijk weet hij bijvoorbeeld kaviaar te grillen door de hittetransmissie te controleren met behulp van een vel zeewier. Naast deze creatie laat de serie meer gerechten van Hastie zien. 

Bekijk Josper in onze showroom

Beuk Horeca is officieel dealer van Josper. U bent daarom van harte welkom in onze showroom. Vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.



Delen op social media
 
Inschrijven nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
     




    « Naar het blog overzicht