Gezondheidszorg concepten

In uw instelling is jaarlijks veel geld gemoeid met het wassen van textiel. Natuurlijk weet u om welk bedrag dit op jaarbasis gaat. Echter door persoonsgebonden kleding zelf te wassen, bent u goedkoper uit. Diverse instanties kiezen daarom voor de oplossingen van Beuk Horeca. Naast een kostenbesparing realiseert u met het inrichten van een huiswasserij optimale hygiëne, flexibiliteit en kwaliteitsbeheersing.

Bovendien behoren vermissingen en schade aan kledingstukken tot het verleden. Iets dat uw bewoners en hun familie zeker zullen waarderen. Kortom met een Beuk Horeca huiswasserij houdt u de kwaliteit in uw zorgcentrum onder controle. Laat u vrijblijvend een momentopname maken van de wassituatie in uw instelling.

Dekbedden in-huis wassen

Het wassen van dekbedsystemen behoort tot de mogelijkheden. Vaak denkt men dat het zelf wassen van dekbedden een onmogelijke zaak is, en men plaatst de dekbedden vaak onder de noemer platgoed.

Met de juiste machines kan het wassen van dekbedden simpelweg tussen de bedrijven door worden gedaan. Na het laden van de machines wordt door één druk op de knop het speciale wasprogramma gestart en worden de zeep- en de ontsmettingsmiddelen door de automatische zeepdosering toegevoegd.

Na ±45 minuten klinkt een signaal dat de dekbeddenwas klaar is. Vervolgens worden de dekbedden in de droger gedaan. Na circa 20 minuten komen de dekbedden droog uit de trommel. Optimaal gereinigd zijn de dekbedden direct weer beschikbaar voor de afdeling.

Forse besparingen

Door zelf dekbedden aan te schaffen en zelf te wassen bereikt u de laagst mogelijke exploitatieprijs. Met de onderstaande kiloprijs kunt u zelf uitrekenen wat u op jaarbasis op uw dekbedden kunt besparen.

Nog meer voordelen

Naast de forse besparingen zijn er nog andere belangrijke voordelen:

 • Optimale kwaliteit en hygiëne: door automatische zeep dosering en chemische ontsmetting kunnen de dekbedden op 60 graden worden gewassen. Hierdoor wordt een constante kwaliteit en hygiëne norm bereikt.
 • Minder slijtage, kleurechtheid en langere levensduur van de dekbedden.
 • Het volume van het dekbed blijft gehandhaafd doordat de bedden niet onder een ontwateringpers gaan zoals dit bij de meeste externe wasserijen gebeurt.
 • Lagere insteek dus minder aanschaf en voorraad.
 • BTW over wasserijfacturen hoeft niet afgedragen te worden.
 • Levensduur dekbedden: Bij extern wassen ca. 150 wasbeurten, bij intern wassen ca. 250 wasbeurten.

Bewonerswasserette

Ouderen willen blijven functioneren in de samenleving. Door uw bewoners - en eventueel omwonenden - de mogelijkheid te bieden om zelf hun was te doen, helpt u mee aan de bevordering van de zelfredzaamheid van ouderen. De huiswasserette bestaat uit wasmachines en drogers die op een prettige werkhoogte staan.

De machines kunnen worden voorzien van een betaalsysteem. Wanneer u de wasserette aansluit op een zeepdoseersysteem heeft u er helemaal geen omkijken meer naar. De wasmachines en drogers zijn eenvoudig in het gebruik. De displays zijn voorzien van pictogrammen. Met één druk op de knop wordt het juiste programma gestart. Kortom, een ideaal concept voor een moderne instelling.

Hygiënisch wassen

Hygiënisch wassen volgens de Europese Rabic richtlijnen is vooral in de gezondheid van eminent belang.

Hier is het vermijden van besmettingen een eerste vereiste. Het door Electrolux ontwikkelde Hygiënisch Barrière Systeem biedt hiervoor een optimale oplossing. Uitgangspositie is de strenge scheiding van vuile en schone was. De wasmachine heeft twee tegenover elkaar liggende deuren: één voor het vullen en één voor het leeghalen van de machine.

Beide openingen bevinden zich in twee - door een wand - gescheiden ruimtes, zodat elk contact tussen vuile en schone was is uitgesloten. De range bevat machines van 23 tot en met 109 kilo. De volledig computergestuurde machines bieden een ideale H.A.C.C.P. oplossing.

 
Meer informatie?
Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over een product of dienst? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
  Wilt u worden teruggebeld

  Heeft u een vraag? Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist