Laden


Fiscaal voordeel via Energie Investeringsaftrek 2019

12 januari 2018

Investeren in duurzame horeca apparatuur doet u alleen als u er als ondernemer echt profijt van heeft. Als de koelingen minder drukken op de totale energierekening bijvoorbeeld of als u juist extra veel kubieke meters (en dus extreem zuinige) koelcapaciteit nodig heeft om uw zaak draaiende te houden.

Het aanschaffen van professionele koelapparatuur doen ondernemers niet elke dag en is voor veel bedrijven een flinke hap uit het jaarlijkse budget. Voordat u koelapparatuur bestelt, is het verstandig de financiële kant van het verhaal even goed op een rij te zetten. Het mooie van sommige merken koelapparatuur is namelijk dat u deze kunt bestellen met zogenaamde ‘Energie Investeringsaftrek’ (EIA). Onder andere veel Gram, Liebherr en Afinox koelapparatuur van Beuk Horeca valt onder deze regeling. De EIA is een fiscale stimuleringsmaatregel die door Economische Zaken is opgesteld en door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt uitgevoerd en gecontroleerd. Nu vraagt u zich uiteraard af, welke koelapparatuur komt hiervoor eigenlijk in aanmerking? Wat is volgens de rijksoverheid nou precies een milieuvriendelijke en energiezuinige koeling?

Welke koelapparatuur komt in aanmerking voor de EIA?

Naast het feit dat u in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelastingplichtig bent om voor de EIA in aanmerking te komen, kunt u van deze fiscale regeling alleen profiteren als u investeert in een bedrijfsmiddel dat aan bepaalde wettelijk vastgestelde energieprestatie-eisen voldoet. In de EIA lijst van 2019, onder nummer 220212 en onder het kopje ‘Energiezuinige koel- en/of vriesinstallatie’, worden deze voorwaarden verder gedefinieerd. Dit gaat met name om een aantal functionele en technische eisen die betrekking hebben op de installatie zelf en de gebruikte koelmiddelen in het koelsysteem (bijvoorbeeld; wordt er een HFK houdend koelmiddel gebruikt, dan komt u helemaal niet in aanmerking voor EIA). De koelapparatuur moet werken met halogeenvrije koudemiddelen.

omschrijving Code EIA lijst
Energiezuinig afzuigsysteem 210905 Pagina 28
Energiezuinige (vaat)spoel-of (vaat) wasmachine 220809 Pagina 45
Energiezuinige koel- en/of vriesinstallatie 220212 Pagina 36
Energiezuinige professionele koel- of vrieskast 220215 Pagina 37
Gasgestookte (stoom) convectieoven 220102 Pagina 34
Koude- of warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht bij grootkeukens 210805 Pagina 23
Laagdebiet afzuigkap in grootkeukens 210304 Pagina 23
Snelloopdeur voor koel- of vriescellen 210406 Pagina 25
Heetgasontdooisysteem 220213 Pagina 36
Transkritische CO2 koel- en/of vriesinstallatie 220223 Pagina 38
Inductie bak- of kookplaat 220116 Pagina 34
Inductie frituurtoestel 220119 Pagina 35
Elektrische ovens 270101 Pagina 67


Andere voorwaarden om in aanmerking te komen voor de EIA regeling zijn:

  • Uw aanvraag voor de EIA regeling moet binnen 3 maanden na de bestelling zijn gemeld. U kunt dus niet een paar jaar later nog even op de deur kloppen van de rijksoverheid om fiscaal te profiteren.
  • Het totale bedrag aan energie-investeringen moet tenminste € 2500,- per kalenderjaar zijn. Hiermee stelt de overheid een minimaal investeringsgrens voor bedrijven in om voor de regeling in aanmerking te komen.
  • Uw horecabedrijf maakt winst of heeft in de laatste 3 jaar winst gemaakt.

Voordelen van duurzame koelapparatuur van Beuk Horeca

Duurzame koelapparatuur bestellen bij Beuk Horeca heeft een aantal aanzienlijke voordelen. Voor de langere termijn zijn vooral de lage energiekosten voor de ondernemer van groot belang. Maar met behulp van de EIA regeling kunt u gelijk besparen op de initiële aanschafkosten van uw koelapparatuur. U beschikt gelijk over een duurzame koeling tegen lage bedrijfskosten én circa 8% tot 30% voordeel op uw investering.

Meer informatie?

U kunt altijd contact met ons opnemen om te kijken of de door u gekozen koeling voor de EIA regeling in aanmerking komt. Dat kan via 030-2410666 of maak gebruik van ons contactformulier. Wij zetten ons graag in voor energiebesparing. Uiteraard bent u ook welkom om onze showroom in Utrecht te bezoeken. Met een professioneel advies en een lekkere kop koffie staat onze deur voor u open.Delen op social media
 
Inschrijven nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
     
    « Naar het blog overzicht