5 tips voor het duurzaam gebruiken van uw Combisteamer
Om uw horecakeuken in topconditie te houden dient u duurzaam om te gaan met uw horeca-apparatuur. Dit geldt natuurlijk ook voor uw Combisteamer.
1. Onderhoud
Om zeker te zijn dat er zo weinig mogelijk mis kan gaan is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Storingen ontstaan vaak namelijk niet zomaar, een erkende monteur kan al snel de indicaties voor een storing signaleren en daardoor een storing voorkomen.
2. Ontharder
Kalk is de grootste vijand van apparaten die werken met water. Het tast de machine aan waardoor vervelende storingen op de loer liggen. Het zorgt ook voor een veel hoger energieverbruik doordat kalkaanslag het warmte element isoleert. Investeer daarom in een goede ontharder.
Een waterontharder haalt kalk uit het water waardoor kalkaanslag verleden tijd. Dat voorkomt onnodig hoog energieverbruik en houdt de machine in optimale conditie waardoor de levensduur wordt verlengd.
3. Vergelijk verschillende apparaten
Natuurlijk zijn niet alle combisteamers het zelfde, de ene is de ander niet. Grote kans dat een van die steamers een extra functie heeft waar u voorkeur naar uitgaat. Daardoor is het belangrijk om nauwkeurig een selectie te maken en daarop te vergelijken. Maak daarom een vergelijking tussen de verschillende modellen, functies en kosten. Neem in de kostenvergelijking ook de kosten van bijbehorende accessoires, onderstellen, ventilatie, aansluiting, aanzuig- en afvoersystemen, reinigingsmiddelen en onderdelen mee.
4. Plaatsing van de steamer
Bedenk voor de plaatsing van de steamer waar deze moet komen, analyseer de oppervlakte en waar deze het beste kan staan. Denk hierbij aan efficiëntie en ergonomie. Daarnaast is het belangrijk dat een combi-oven altijd onder een afzuigkap met voldoende overstek aan de voorzijde staat. Doe je dit niet, verwarmt de keuken snel en wordt het er enorm vochtig. Dit is niet prettig voor de werknemers in de keuken en op den duur kan dit ook schade brengen aan het gebouw.
5. Milieu-eisen
Bij een gasoven is het belangrijk dat de branders voldoen aan de milieu-eisen. Laat daarom regelmatig de branders reinigen en zorg voor de toevoer van verse lucht. Dit bevordert de levensduur van het apparaat en is gezond voor de medewerkers in de keuken.
Geïnteresseerd geraakt door deze blog en wilt u degelijk advies? Onze adviseurs helpen u graag!
Bekijk voor inspiratie en meer informatie onze andere blogs.
Voor het beste assortiment Combisteamers verwijzen wij u graag naar de website van BEUK HORECA, ook bent u volkomen welkom in onze showroom in Utrecht!