De voordelen van een combisteamer
De afgelopen jaren is de vraag naar combisteamers in de horeca massaal gegroeid. In veel keukens zijn ze al niet meer weg te denken. Dit kundige apparaat is een oven en stoomoven in 1 en biedt enorm veel mogelijkheden. Ook voor uw keuken kan het een echte toevoeging zijn.
Wat is een combisteamer?
Een combisteamer heeft alle mogelijkheden van een heteluchtoven, wat betekent dat het lucht verwarmt en een ventilator heeft. Het is mogelijk om er mee te bakken, braden, grillen en gratineren. Het grote verschil is dat je bij een combisteamer de mogelijkheid hebt om stoom toe te voegen aan het proces. Je kunt de kooktijden, temperaturen en hoeveelheid stoom zelf instellen.
Wat zijn de voordelen van eten stomen?
Een groot voordeel van eten stomen is dat je geuren, kleuren en smaken beter worden bewaard ten opzichte van koken. Bij groentes blijven de vitamines bewaard, behouden ze hun optimale smaak en de mooie kleur. Wat betekent dat je eten dus een stuk gezonder wordt! Maar ook met vlees en vis merk je veel verschil ten opzichte van bakken. Door te stomen kunnen smaken beter in het voedsel trekken. Het stuk vlees of vis smaakt hierdoor lekker gekruid en het wordt minder snel taai door het behoud van de sappen.
Nog meer voordelen van combisteamer
Naast dat je eten gezonder is, smaken blijven behouden en je minder vet hoeft te gebruiken, zijn er nog veel andere voordelen. Door maar één apparaat gebruiken die veel mogelijkheden biedt, bespaar je ruimte in je keuken. Daarbij is een combisteamer erg precies. Je kunt gerechten op een hele precieze temperatuur bereiden. Eten zal daardoor niet aanbranden en dat scheelt weer verspilling.
Bekijk voor inspiratie en meer informatie onze andere blogs.
Voor de beste Combisteamers verwijzen wij u graag naar de website van BEUK HORECA, ook bent u volkomen welkom in onze showroom in Utrecht!