Laden


Wat zijn de voordelen van het vacuüm verpakken van voedsel?

30 januari 2023

Het is mogelijk om 99,8% van de lucht uit het product en de vacuümzak te halen. Hiervoor is wel een professionele vacuüm machine nodig. Beuk Horeca heeft hierin een ruim aanbod, te vinden op onze website of via volgende link: https://www.beukhoreca.nl/categorie/6090/vacumeer-apparatuur

Het vacuüm verpakken van voedingsproducten heeft veel voordelen.

VERLENG DE HOUDBAARHEID VAN VOEDSELPRODUCTEN
Het vacuüm verpakken van uw product vermindert de bacteriegroei en verlengt daarmee de houdbaarheid van uw voedingsproducten, zonder de noodzaak om conserveermiddelen toe te voegen. U heeft dan het voordeel dat uw producten voor een langere periode gebruikt, verkocht en geserveerd kunnen worden.

VOEDSELKWALITEIT EN VEILIGHEID
Het hermetisch sealen van een vacuümzak voorkomt crosscontaminatie als gevolg van invloeden van buitenaf en verbetert de voedselveiligheid. Bovendien wordt het vacuüm verpakte product beschermd tegen uitdroging, vriesbrand en beschimmeling. Optimaal beschermd, kunnen producten in een vacuümverpakking rijpen met behoud van gewicht, smaak en aroma’s.

OPTIMALISEER OPSLAG, PORTIONERING EN TRANSPORT
Bij optimaal gebruik van waardevolle opslagruimte worden alle schappen efficiënt ingericht, omdat de meest uiteenlopende vacuümverpakte producten op elkaar gestapeld kunnen worden. Geen verspilling. Geen crosscontaminatie. Geen geurtjes. Door de langere houdbaarheid kunnen grotere hoeveelheden van seizoensproducten ingekocht worden. Ook gunstig voor portionering.

PROFESSIONELE PRESENTATIE EN HACCP-COMPLIANT
Van aanschaf en voorbereiding tot presentatie. Vacuümverpakking zorgt altijd voor de beste conditie van voedselversheid en een professionele presentatie. Andere belangrijke aspecten zijn de hygiëne- en veiligheidsnormen waaraan u moet voldoen. Zorg ervoor dat u de nieuwste wettelijke vereisten volgt en gebruik alleen hoogwaardige vacuümverpakkingsmachines voor uw professionele toepassingen.

MUST VOOR SOUS VIDE-KOKEN
Sous-vide koken of vacuüm koken biedt talloze voordelen als het gaat om voorbereiding, kwaliteit en timing. Met een vacuümmachine kunnen ingrediënten correct verpakt worden, zodat niets een sous-vide bereiding nog in de weg staat.

 

Een vacuüm machine zorgt voor hygiëne en veiligheid
Met uw vacuüm machine garandeert u dat uw product veilig vacuüm verpakt wordt geleverd. Door gebruik te maken van de vacuüm machine verzegelt u niet alleen de versheid, maar sluit u ook het product hermetisch af tegen invloeden van buitenaf.



Delen op social media
 
Inschrijven nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
     




    « Naar het blog overzicht