Beuk Horeca "hofleverancier" van Tivoli Vredenburg Utrecht

8 april 2014

Op de oorspronkelijke locatie van het muziekcentrum Vredenburg (geopend in januari 1979) komt een volledig nieuw concertgebouw te staan, waar Beuk Horeca, nagenoeg de complete horeca-inrichting levert.

In de loop van 2014 gaat Vredenburg terug naar deze locatie: Het betrekt samen met poppodium Tivoli dit nieuwe gebouw waarin de oude grote symfonische zaal van Vredenburg bewaard is gebleven.

In dit grotendeels nieuwe gebouw komen vijf concertzalen:

  • een zaal voor symfonische muziek met een capaciteit van 1700 bezoekers (dit is dus de huidige 'oude' grote zaal die wordt gerenoveerd)
  • een kamermuziekzaal (ruim 500 bezoekers)
  • een popzaal (2000 bezoekers)
  • een cross-over zaal (circa 550 bezoekers)
  • een jazz-zaal (meer dan 300 bezoekers)

Ook komen er diverse vergader- en congresfaciliteiten, een grand café en een jazzcafé (en in een later stadium ook nog een restaurant)

Dit concertgebouw is straks geschikt om alle muziekgenres en -smaken te programmeren. En ook al wordt Tivoli Vredenburg het grootste concertgebouw van Nederland, elke zaal is zo ontworpen dat men echt 'dicht op de muziek' zit.

De verwachting is dat de nieuwbouw en de renovatie van de symfonische zaal begin 2014 zijn afgerond. Op 21 juni 2014 is de officiële opening. Het concertseizoen 2014-2015 is het eerste complete concertseizoen in het nieuwe gebouw. Als de afbouw en de inrichting van het gebouw qua tijd meevallen, zullen er misschien al vanaf het voorjaar van 2014 (proef)concerten worden gehouden.Delen op social media
 
Inschrijven nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
     
    « Naar het nieuws overzicht