Beuk Horeca leverancier keuken Hoftrammm

9 april 2014

Tramrestaurant Hoftrammm is een rijdend restaurant in een verbouwde Haagse GTL-tram. Rijdend door Den Haag kan er genoten worden van een heerlijk diner, terwijl de stad met zijn bezienswaardigheden aan je voorbij trekt. Na jaren van overleg met de Haagse vervoermaatschappij HTM, de gemeente Den Haag en andere betrokken partijen heeft de ondernemer achter Hoftrammm groen licht gekregen voor het eerste Nederlandse tramrestaurant.

Bobby van Galen (34) is initiatiefnemer van Tramrestaurant Hoftrammm. Tijdens een wereldreis enkele jaren geleden deed Bobby inspiratie op voor de Hoftrammm, een concept dat al in verschillende wereldsteden met succes is opgezet. Teruggekomen in Nederland liet het idee hem niet los. Toen hij hoorde dat HTM haar voertuigenvloot ging moderniseren en een aantal GTL-trams ging afvoeren, dacht hij: 'dat is zonde, hier kunnen we nog een heel leuk project mee gaan starten'. Na een lang voortraject zijn alle voorbereidende werkzaamheden afgerond en is GTL-tram 3035 apart gezet voor de ombouw tot restauranttram. Ook HTM is enthousiast: “Met dit initiatief begint een Haagse tram aan een nieuw avontuur. Hoftrammm is een uniek concept dat goed aansluit bij het gastheerschap van HTM als het openbaar vervoerbedrijf van regio Haaglanden", aldus HTM-directeur Martin.

Televisiekok Pierre Wind is aangesteld als executive chef-kok van het nieuwe Haagse Tramrestaurant Hoftrammm. Wind legde 18 jaar geleden zijn functie als chef-kok neer en koos toen voor het leven als televisiekok, programmamaker en vormgever van smaakprojecten en lezingen. Dit zal naast zijn nieuwe functie ook blijven doen.

"Het was voor mij een grote beslissing, want ik ben culinair verantwoordelijk en restaurantkoken geeft altijd extra stress,” zegt Wind. “Maar het is ook de kick. Het is het eerste tramrestaurant in Nederland, door middel van crowdfunding voor elkaar gekregen door ondernemer Bobby van Galen."

Pierre Wind is aangesteld als culinair eindverantwoordelijke maar is niet permanent in de rijdende tram aanwezig.Delen op social media
 
Inschrijven nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
     
    « Naar het nieuws overzicht