Cursus grootkeukentechniek

Cursus: Grootkeukentechniek

In samenwerking met OTIB en ROC Midden Nederland heeft de NVLG afgelopen jaren hard gewerkt aan twee keuzedelen grootkeukentechniek voor het mbo (BOL en BBL). Beide keuzedelen zijn ontwikkeld om zowel jongeren als zij-instromers enthousiast te maken voor dit specialisme. De zij-instromers kunnen zich laten omscholen tot expert in de grootkeukentechniek in een vierdaagse cursus. Daarnaast zal ROC Midden Nederland ook gaan starten om grootkeukentechniek als keuzedelen aan te bieden bij bestaande MBO opleidingen; zoals installatie-elektrotechniek en werktuigbouwkunde voor nieuwe instromers. Deze opleidingen komen als geroepen: de Grootkeukenbranche schreeuwt namelijk om nieuwe installateurs.

Grootkeukentechniek; Installeren

De cursus Grootkeukentechniek; installeren, laat je kennis maken met de grote diversiteit aan apparatuur en installaties van de professionele keuken.

Als beginnend grootkeukeninstallateur bestaan jouw werkzaamheden uit het plaatsen, monteren, installeren, testen en in bedrijf stellen van grootkeukens. Je maakt gebruik van gangbare gereedschappen, meet- en testapparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarbij communiceer je met collega’s uit andere vakgebieden.

Tijdens jouw werkzaamheden neem je een kijkje in de keuken bij horecagelegenheden, zorginstellingen (van ziekenhuizen tot verpleegtehuizen), scholen, kantoren, transportbedrijven (scheepvaart- tot luchtvaartmaatschappijen), asielzoekercentra en XL supermarkten. Zowel nationaal als internationaal.

Kijk hier voor meer informatie.


Grootkeukentechniek; Service & Onderhoud

Als grootkeuken service & onderhoudsmonteur krijg je te maken met een grote diversiteit aan apparatuur. Na het volgen van deze cursus ben je in staat tot het verrichten van preventief en correctief onderhoud en het herstellen van storingen aan grootkeukenapparaten en onderdelen.

Als service en onderhoud monteurs verhelp je zowel standaard als niet standaard problemen. In de meeste gevallen voer je de werkzaamheden alleen uit en ben je verantwoordelijk voor zowel de kwaliteit als de voortgang van de uitvoerende werkzaamheden. Daarnaast werk je altijd volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu.

Kijk hier voor meer informatie


Grootkeukentechniek; VCA-Basisveiligeid

Veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk krijgen de laatste jaren steeds meer aandacht. De Arbo-wet benadrukt dat dit een zaak is van zowel werkgever als werknemer. Volgens die wet moeten werkgevers voldoende voorlichting en onderricht over de werkomstandigheden geven.

De cursus

Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan veiligheid, o.a. omdat hun klanten veiligheidscertificaten eisen. De cursus VCA-Basisveiligheid  voorziet in deze eis. Het doel van de cursus is het onderkennen en het beheersen van risico’s tijdens de werkzaamheden. Het certificaat VCA-Basisveiligheid heeft zich de laatste jaren bewezen als meest erkend certificaat op het gebied van veiligheid en is bovendien voor alle branches toepasbaar.

Kijk hier voor meer informatie


Grootkeukentechniek - NEN-3140: Voldoende Opgeleid Persoon (VOP)

Deze training is nuttig voor diegenen die vanuit hun functie eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren met een beperkt elektrotechnisch risico, en/of toegang hebben tot schakelruimten. Denk bijvoorbeeld aan IT’ers of procesoperators, mechanisch monteurs, huismeesters en conciërges.

U voert werkzaamheden uit met beperkt risico aan elektrische installaties en wilt opgeleid worden tot Voldoende Onderricht Persoon. Als Voldoende Onderricht Persoon bent u bevoegd om werkzaamheden met een beperkt elektrisch risico uit te voeren.

Na het volgen van training 'NEN 3140: Voldoende Onderricht Persoon (VOP)' bent u op de hoogte van de regelgeving over veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties, heeft u relevante elektrotechnische basiskennis en bent u geïnstrueerd in gangbare procedures o.a. inzake het spanningsloos maken van een installatie.

Kijk hier voor meer informatie


Grootkeukentechniek - HACCP verkorte cursus Hygiënecode

In de Hygiënecode voor de horeca staat beschreven hoe je zorgt dat het eten en drinken veilig voor de gasten is. Dit noemen we ook wel: voedselveiligheid of HACCP. Een horecabedrijf dat voldoet aan alle regels uit deze code, voldoet aan de Nederlandse wetgeving. In deze verkorte cursus leer je wat de regels zijn voor de processen in een horecabedrijf (inkoop, opslag, bereiding, presentatie, etc) en de regels zijn voor de basisvoorwaarden (inrichting van bedrijfsruimten, hygiëne, schoonmaak, temperatuursbeheersing, etc).

Kijk hier voor meer informatie


NVLG Branchediploma Grootkeukentechniek

Om het branchediploma van de NVLG te behalen moet je naast het NVLG branchecertificaat ‘Installeren’ en het NVLG
branchecertificaat ‘Service & Onderhoud’ in het bezit zijn van VCA basisveiligheid certificaat (let op; is tien jaar geldig) het
HACCP- en NEN 3140 certificaat. (niet ouder dan drie jaar). 

 
Meer informatie?
Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over een product of dienst? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist
    Wilt u worden teruggebeld

    Heeft u een vraag? Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist